We pack and ship orders every day until 21:00

leer je wollen kleding verzorgen en repareren met wimpy

Wie is Wimpy?

Hoi Wimpy hier! Ik ga je leren hoe je wollen kleding beter kunt verzorgen en repareren. Wist je dat wol hele indrukwekkende eigenschappen heeft? Wol houdt me warm in de winter en koelt in de zomer. Wolvezels kunnen ademen en grote hoeveelheden vocht opnemen, die vervolgens aan de lucht drogen. Wol is antibacterieel, dus wollen kleding blijft lekker lang fris. Ik heb nog nooit een schaap ontmoet, dat niet heerlijk rook! Als je ooit wol gedragen hebt, weet je hoe bijzonder het is.

Helaas heeft de productie van wol wel een flinke impact op de aarde. Schapen hebben veel land nodig en produceren methaan (pardon). De leefomstandigheden voor veel schapen in andere landen zijn niet bepaald best. Het is wel mogelijk goed geproduceerde biologische en ‘mulesing free’ wol te vinden, die dier- en milieuvriendelijker is. Bij het kopen van nieuwe wollen kleding kun je letten op certificaten zoals GOTS, RWS en Mulesing Free.

Tweedehands wollen kleding kopen is natuurlijk nog beter! In mijn trukendoos zit van alles om deze kleding een waardig, nieuw leven te geven. Gebruik de houten tools, naalden en wol om de kleding – waar nodig – weer in topconditie te brengen.

Maar vergeet vooral niet de garderobe die al in je kast hangt, de duurzaamste optie! Sokken met doorgesleten hielen, die leuke trui met pluisjes, de sjaal met mottengaatjes die oma nog voor je breidde. Er zijn genoeg technieken die ik je kan laten zien om je kleding op te knappen en te personaliseren zodat ze weer jaren mee kunnen.

Wat zit er in Wimpy's doos?

5 soorten stopwol
van Schoppel Wolle

opbergdoosje
met illustraties van Lauraine Meyer

5 soorten viltwol
van Koperdraadje uit Kinderdijk

haaltjesnaald

stopnaald

grote instructies en wasles poster

viltnaald

naaldhouder

macaron
de basis voor het stoppen van truien en sokken

wolborstel
verwijderd vuil en basis voor naaldvilten

pillenkammetje
verwijderd pilletjes en pluisjes

technieken

Je leert de volgende technieken:

  • pillen/pluisjes verwijderen
  • haaltjes terugnemen
  • gaatjes stoppen
  • gaatjes vullen met wol
  • slijtage plekken versterken
  • wol borstelen
  • wol verzorgen en wassen

instructies

De wimpy kit komt met zowel geschreven, geillustreerde als ook video instructies zodat je ze extra snel onder de knie hebt. Het is makkelijker dan je denkt en al binnen een paar minuten heb je resultaat.

shop

wimpy

wol verzorgen en repareren

€29,90

Repareren kun je leren. Het is nog makkelijker dan je denkt, met Wimpy heb je het zo onder de knie. In de doos vind je alles wat je nodig hebt: gereedschap, materialen en uitleg om je wollen kleding een leven lang mooi te houden.

gratis downloads

Wimpy komt standaard met Engelstalige instructies, maar voor wie het prettig vind zijn ze hier ook in het Nederlands te downloaden en printen.

wol shampoo

Wol is haar, en haar was je met shamoo…Logisch toch? Onthoud dit ezelsbruggetje als je wol gaat wassen. Een milde shampoo werkt prima, evenals onze shampoo blokken. Ik adviseer je om alleen de kraag, boorden en eventuele vlekken in te zepen en dan goed uit te wassen.

Hardnekkige vlekken kun je ook behandelen met schoonmaakzeep. Wrijf de zeep in wacht een nachtje voor het uitwassen. Probeer eerst op een onzichtbare plek.

inspiratie

Welcome in de wereld van 'visible mending'!
Kunstenaars, ontwerpers, ouders en knutselaars delen hun avonturen, technieken en tips online. De mogelijkheden zijn eindeloos dus bekijk vooral eens wat van mijn favoriete voorbeelden hieronder ter inspiratie.